maandag 20 februari 2012

Opdrachtstelling

 GEGEVENS CLIENT EN CONTACT PERSOON

- contactpersoon: Yoeri Vermeersch, sectieverantwoordelijke van oa textielafdeling
- volgt project op: Kris Hemeryck, Dienst Werkbegeleiding
- cliënt: Maude Baussard  
- beschutte werkplaats: tVeer, Veer 3 - Industrielaan 3, Menen


ONDERWERP

’t Veer is een beschutte werkplaats in Menen, bestaande uit een aantal werkplaatsen.
Één van de vele activiteiten die gebeuren, is de bediening van een kussenvulmachine.

Met deze kussenvulmachine worden kussens type zwangerschapskussens gevuld met schuimbolletjes. Dit gebeurd adhv een tijdsinterval waarin de bolletjes uitgeblazen worden.
Controle van de daadwerkelijke hoeveelheid inhoud, gebeurt op gewicht en er zit een marge op. Dit kan afhangen van temperatuur, statische ladingen,… die bolletjes zijn daar erg aan onderhevig. De aflezing van het gewicht is via een display.

De cliënt heeft soms moeite met het interpreteren van de afgelezen waarde: voldoet het of niet?
Wanneer er te veel of te weinig inhoud in zit, wordt er manueel een hoeveelheid schuimbolletjes bij gevuld of verwijderd. Deze laatste stap kan op een vlottere manier.WAAROM EEN STANDAARD HULPMIDDEL NIET VOLDOET?

- Kussenvulhulp
- korte omschrijving van de problematiek + een foto van het huidige hulpmiddelDe machine zelf kan niet aangepast worden (regeltechnische oplossing is niet meteen aan de orde). Er is het probleem van interpretatie gezien het gewicht wel afgelezen wordt en er een schaal is waarop af te lezen valt of het gewicht voldoet of niet. Het is voor de gebruiker niet altijd duidelijk of gewichten met een halve gram  voldoen of niet wanneer de werkmarge enkel af te lezen valt in volle grams.  Bv een visuele aanduiding hiervoor kan helpen.
Wanneer er te weinig gevuld is, wordt er bijgevuld met een maatbeker waarmee een hoeveelheid uit een doos geschept wordt. Dit is op het gevoel, niet erg precies en hangt af van de ervaring gebruiker of het meteen goed is of er 3-4 keer opnieuw gewogen en aangepast moet worden. Deze manier van werken zorgt er ook voor dat er heel veel gemorst wordt, de bolletjes liggen overal, kleven overal aan en zorgt voor een slordige werkomgeving.


Betere dosering als correctie en handiger werken is dus de opdracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten