maandag 21 mei 2012

Persbericht


STYROCONTROL 1.8
De missie van ’t Veer, beschutte werkplaats te Menen, is sinds 1984 nog niet veranderd. Ze biedt mensen met een arbeidshandicap een volwaardige job, ongeacht de aard van hun handicap. Vandaag zijn hier op de verschillende afdelingen meer dan 600 mensen tewerkgesteld.

Maude (38) werkt al een dik halfjaar op de textielafdeling. Haar job bestaat erin kussens op te vullen met miniscule isomobolletjes en ervoor zorgen dat het totale gewicht binnen de toleranties ligt.

De kussens worden handmatig op de vulmachine aangesloten. Door onderlinge wrijving wordt er statische elektriciteit opgewekt en blijven heel wat bolletjes in de machine ‘plakken’. Door temperatuursschommelingen komen er teveel, dan weer te weinig bolletjes uit.
Bolletjes worden toegevoegd met een maatbeker en verwijderd door het – tot 6kg zware – kussen op te heffen en om te keren boven een verzameldoos.

Uiteraard vliegen de bolletjes tijdens deze verschillende stappen in het vul- en verpakkingsproces alle kanten op. Ze toveren de werkplaats om tot een sneeuwlandschap met sneeuwvrouwtjes. 

Met de Styrocontrol 1.8 zorgen wij ervoor dat alle acties – van het wegen tot het wegnemen van en bijvullen met bolletjes – stationair, gecontroleerd en binnen een gesloten circuit plaatsvinden. Het volledige circuit wordt aangestuurd op perslucht die reeds in ’t Veer beschikbaar is. Bovendien kan de Styrocontrol 1.8 bediend worden met pedalen zodat Maude haar handen vrij heeft om het kussen mooi open te houden.

Kortom, de Styrocontrol 1.8 zorgt voor een efficiënte productie en houdt de isomobolletjes waar ze horen, in het circuit en in de kussens!

Judith Lievens
Laurenz Tack
Saar Gouwy
Yoeri Vermeersch


-----------------------------------------------------------------------------------------------Geen opmerkingen:

Een reactie posten