maandag 26 maart 2012

Ideeëngeneratie - 1. Bijvullen

Hieronder enkele ideeën om het eerste probleem aan te pakken.
idee 1.1 Het basic idee was om met een grote trechter te werken, die boven de weegschaal en ook boven het kussen geplaatst wordt. Dan moet er nog op zoek gegaan worden naar het beste systeem om (een deel van de) bolletjes in het kussen te laten vallen.
Idee 1.1.1 Was om met een systeem te werken zoals je ook ziet bij cornflakesverdelers, of zoals snoepmachines. Telkens je een kwartslag draait, valt er een deel bolletjes uit. We kunnen dan bijvoorbeeld per kwartslag, 5g bolletjes laten vallen.
Idee 1.1.2 verder werkend op vorig idee, een soort kraantje maken dat door een draaibeweging geopend en gesloten kan worden.
Idee 1.1.3. Een klepje dat in- en uitgetrokken kan worden om het doorstromen van bolletjes te starten/stoppen
1.1.4. gaan werken met verschillende kopjes, bekertjes, die kunnen gevuld worden naargelang het gewicht dat nog tekort is in het kussen.
1.1.5 Dmv trilbewegingen komen de bolletjes vlotter uit de trechter

1.1.6 Gebaseerd op een idee van 't Veer zelf, door een knijpbeweging te maken, gaat het gaatje open en komen de bolletjes eruit. wanneer je loslaat, gaat het gleufje ook vanzelf weer terug toe.

1.1.7 Een 'ladesysteem' waarbij je zelf kan kiezen tot hoever de trechter gevuld wordt, dan moet je het bovenste klepje terug toe doen en het onderste open zodat de gewenste hoeveelheid eruit kan lopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten